Wat houdt mijn werk als gastouder in?

Wat houdt mijn werk als gastouder in?

Zit je eraan te denken om gastouder te worden? Dan is het natuurlijk eerst goed om te weten wat het werk als gastouder inhoudt. We leggen het je graag uit, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Een baan als gastouder

Gastouders hebben een passie voor het werken met kinderen. Als gastouder ben je flexibel en vang je in je huis kinderen op. Het kan echter ook zijn dat de vraagouders liever willen dat je in hun huis een kind opvangt. Dit wordt altijd besproken met beide partijen. Als gastouder heb je de verantwoordelijkheid over een kleine groep kinderen als de ouders moeten werken, studeren of andere verplichtingen hebben. Doordat het contact erg kleinschalig is, kun je de kinderen alle aandacht kunt geven die ze verdienen.

Hoogwaardige kwaliteitsnormen

Als je gastouder wilt worden bij Thuis van Huis dan wordt er van je verwacht dat je op een hoogwaardig niveau kan fungeren als gastouder. Daarbij wordt er van je verlangt dat de landelijke kwaliteitsnormen, het pedagogisch beleidsplan Thuis van Huis en de wensen van de ouders worden nageleefd. Uiteraard krijg je met veel regelmaat begeleiding van Thuis van Huis om dit te realiseren.

Aanmelden als gastouder

Wil je ook van je passie je werk maken? En denk je ook dat een baan als gastouder bij Thuis van Huis jou op het lijf geschreven is? Meld je dan aan om gastouder te worden. Aanmelden kan via ons speciale formulier op onze website. Zodra we jouw aanmelding binnen hebben, nemen we binnen enkele dagen contact met je op.

Meer weten over werk als gastouder?

Ben je na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar de verdere werkzaamheden van gastouder? Neem dan gerust contact met ons op en we beantwoorden je vragen nog op korte termijn, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Contact opnemen

Het laatste nieuws

kinderen bij hek
Het uurtarief van een gastouder: Begrip, variatie en waarde

In de zoektocht naar de juiste kinderopvang stuiten veel ouders op de vraag: wat kost een gastouder? Het uurtarief van een gastouder is een belangrijk aspect bij het maken van een keuze voor kinderopvang. Dit tarief kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren. In deze blog verkennen we wat een gastouder gemiddeld kost, waarom dit […]