Het team van Thuis van Huis

Lizan Roefs

Telefoonnummer 06-45265747

Pedagogische ondersteuning en advies.

Lizan is mede-eigenaresse van gastouderbureau Thuis van Huis. Zij werkte vanaf haar twintigste in de zorg, waarvan de laatste jaren als praktijkopleider. Vanuit haar expertise in coaching en begeleiden in de zorgsector kwam de interesse om gast- en vraagouders te begeleiden. In 2010 startte zij met haar zus Annemarie Keijzer Thuis van Huis.

“Kinderopvang moet vertrouwd zijn en goed voelen. Dat geldt ook voor de organisatie eromheen. Het gaat immers om je kind. Een kind krijgt bij ons alle vrijheid om zich te kunnen ontwikkelen op zijn of haar tempo. Zodoende heb ik me toegespitst op het begeleiden van gastouders. Iedere gastouder heeft kwaliteiten. Die diepen we samen uit.  Ik denk mee, kijk mee en probeer samen met de gastouder de opvangsituatie zo ideaal mogelijk te maken. Zoals onze slogan al aangeeft: Voor het kind. Wij geven de gastouder inzicht in de eigen ontwikkeling en hun manier van werken. Dit doe ik door  middel van persoonlijke begeleiding, intervisiebijeenkomsten en het organiseren van thema-avonden. Het doel is om het gastouderschap naar een hoger level te tillen, dan pas ben ik tevreden. In het kort is mijn taak: leren, stimuleren en motiveren. Een passend traject aanbieden, daar ligt de kracht van Thuis van Huis.”

lizan (2)
foto Annemarie Keijzer

Annemarie Keijzer

Telefoonnummer 06-45923193

Financiële administratie en software assistentie.

Annemarie is mede-eigenaresse van gastouderbureau Thuis van Huis. Zij werkte vijftien jaar in het managementteam van een multinational, waarvan vijf jaar in Kenia. Met de komst van haar twee kinderen, ligt haar geluk dichter bij huis. Annemarie verdiepte zich in kinderopvang, in eerste instantie in haar zoektocht naar de beste opvang voor haar zoon en dochter. In 2010 startte zij met haar zus Lizan Roefs Thuis van Huis.

“Bij de zoektocht destijds voor mijn eigen kinderen merkte ik veel verschil in de betrokkenheid van de gastouderbureaus. Ook in wat zij aan begeleiding en hulp bieden om de kwaliteit hoog te houden. Kwaliteit en professionaliteit vind ik erg belangrijk. Je kind is toch je grootste bezit wat je aan de gastouder toevertrouwd?

Binnen Thuis van Huis houd ik me, naast het bemiddelingswerk tussen ouder en gastouder, voornamelijk bezig met het werk ‘achter schermen’. Ik ben doorlopend op zoek naar leuke ideeën voor onze thema-avonden, ik verzorg de facturatie en betalingen, houd de website up to date, en zorg ervoor dat ouders en gastouders op de hoogte blijven van bijvoorbeeld wetswijzigingen. Dat doe ik met passie en veel plezier.”

Julia van Oorschot

Telefoonnummer 06-11695049

Bemiddelingsmedewerkster in Helmond, Aarle-Rixtel, Erp, Bakel, Gemert.

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag, woensdag ochtend

Julia werkt sinds 2014 bij gastouderbureau Thuis van Huis. Zij heeft na het behalen van haar MBO Sociaal Pedagogisch Werk op verschillende kinderdagverblijven als pedagogisch medewerker gewerkt. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in bedrijfsadministratie.

“Ik ben bij Thuis van Huis gestart met een paar uurtjes per week als administratief medewerker. Door de groei van Thuis van Huis heb ik mijn werkzaamheden kunnen uitbreiden naar parttime bemiddelingsmedewerker. Zo kan ik mijn beide expertises, bedrijfsadministratie en bemiddelingsmedewerker, combineren. Tot mijn taken behoort onder andere het voorbereiden en uitwerken van de overkoepelende administratie van alle medewerkers, het opstellen van overeenkomsten en het versturen van informatie over de urenregistratie en kinderopvangtoeslag. Ik vind dat fijn en afwisselend werk. Ook is het elke keer weer fantastisch als ik voor de ouders een goede opvang voor hun kind(eren) heb kunnen vinden. Het persoonlijk contact met de ouders en gastouders is daarin heel waardevol. Zo kan ik inspelen op de vragen en ondersteuning die ze op dat moment nodig hebben.”

foto Julia van Oorschot
corine

Corine Segers

Telefoonnummer 06-15637878

Bemiddelingsmedewerkster in Veldhoven, Eindhoven, Aalst-Waalre, Bergeijk, Valkenswaard, Geldrop-Mierlo, Someren, Lierop, Asten, Deurne, Beek en Donk, Helmond Brandevoort.

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag

Corine is sinds 2020 werkzaam bij gastouderbureau Thuis van Huis. Voor die tijd is zij een aantal jaren gastouder geweest. Zowel bij ouders thuis als in eigen huis. Zij weet dus hoe het is om aan beide kanten van de tafel te zitten.

Na mijn studie fysiotherapie ben ik gaan werken in de afslankbranche gebaseerd op sporten en gezonde voeding.  Na de komst van mijn drie kinderen ben ik 2013 gestart als gastouder. De eerste vijf jaar in mijn eigen woning en vanaf 2018 bij ouders thuis. Momenteel werk ik nog steeds als gastouder bij een gezin thuis.  Naast mijn administratieve taken is het onderhouden van contact met de gastouder en ouder een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Hierbij kan ik putten uit mijn eigen ervaring als gastouder. Ik wil graag weten wat en welke behoeften er spelen, korte communicatielijnen vind ik om die reden belangrijk. Ik streef naar goede opvang waar elk kind zich thuis mag voelen. Elk kind heeft recht op een rustige plek waar het zich kan en mag ontwikkelen.

 

Kristel Schuit

Telefoonnummer 06-50830025

Bemiddelingsmedewerker: Noord-Holland

Kristel heeft vijftien jaar in de zakelijke dienstverlening gewerkt. In 2013 werd zij gastouder bij gastouderbureau Thuis van Huis. In 2016 kwam zij bij Thuis van Huis in dienst als bemiddelingsmedewerkster.

“Het werken met en voor kinderen heb ik altijd heerlijk gevonden. Als bemiddelingsmedewerkster voel ik me als een vis in het water bij Thuis van Huis. De ervaring die ik heb als gastouder én de kennis en ervaring van mijn functie in de zakelijke dienstverlening, komen samen in mijn werk bij Thuis van Huis. Als moeder van twee kinderen kan ik me natuurlijk extra inleven in alle partijen.

Iedereen is anders. We hebben allemaal onze eigen wensen en een ieder heeft zijn normen en waarden. We willen allemaal het beste voor ons kind. Dat is een gezonde, warme en veilige omgeving waarin je kind het naar zijn zin heeft en zich daardoor goed kan ontwikkelen en groeien. Ik draag hier met veel liefde en plezier een steentje aan bij. Samen met de ouders ga ik op zoek naar de juiste plek voor het kind. Als moeder weet ik maar al te goed hoe fijn het  is als je je dierbaarste ‘bezit’ met een gerust hart kunt uitzwaaien. Ik ben er ook voor de gastouders. Als vraagbaak, collega of gewoon voor een praatje!”

foto Kristel Schuit